Filen kan være en Microsoft  Excel-fil med filtypen XLSX eller XLS, og hvis du bruker FTP-import, støttes også CSV. Du kan bruke en fil uten overskriftsrad eller med en overskriftsrad med hvilke som helst kolonnenavn, og deretter tilordne kolonnene i filen til de riktige feltene i kontaktlisten.

Vi anbefaler at du bruker disse overskriftsradnavnene til å forenkle kolonnetilordningen:

Ekstern ID, Fornavn, Etternavn, Telefon, Mobil, E-post 1, E-post 2, Tittel, Organisasjon, Avdeling, Gatenavn, Gatenummer, Postnummer, Sted, Land

Krav:

1. Ekstern ID er obligatorisk. Dette er kontaktens unike ID, for eksempel fra ditt (hoved-) CRM-system. (Hvis en fil inneholder to rader med samme ekstern ID, vil den siste oppføringen erstatte den første importerte oppføringen).
  2. Etternavn er obligatorisk
  3. En kontakt må ha minst ett telefonnummer (telefon eller mobil) eller minst én e-postadresse.
  4. Telefonnumrene må ha riktig format (se nedenfor).

En kontakt som ikke oppfyller kravene 2, 3 og 4, importeres ikke!

Telefon- og mobilnumre

Hvis en kontakt har ett mobilnummer og/eller ett fasttelefonnummer, plasserer du nummeret (numrene) i riktig kolonne. Hvis en kontakt har to mobilnumre eller to fasttelefonnumre, anbefaler vi at du angir ett nummer i Telefon og ett i Mobil.

Telefonnumre lagres i E.164-format i kontaktlisten i Puzzel, og bør derfor skrives med dette formatet i filen: +<landskode><abonnentnummer>. Eksempler: +4712345678 eller +447712345678.

Merk: Tall som ikke samsvarer med dette formatet blir ikke importert!

E-post adresse

En e-postadresse må være i formatet *@*.* for at den skal kunne importeres.

En kontakt med en e-postadresse som ikke oppfyller dette kravet, blir importert, men e-postadressen blir værende tom.

To oppdateringsalternativer

1. Erstatt fullstendig
    • Den eksisterende kontaktlisten slettes, og alle nye kontakter fra den nye filen importeres. Notater om kontakter i Puzzel (hvis det er lagt inn slike) forsvinner.
  2. Erstatt og tilføy
    • En kontakt i filen med en ekstern ID som allerede er i listen, oppdateres. All eksisterende informasjon for denne ID-en slettes, og all informasjon for denne ID-en i filen legges til.

• En kontakt i filen med en ny ekstern ID eller uten ekstern ID blir lagt til

• En kontakt i listen i Puzzel som ikke er i filen, blir ikke endret.

Én fil kan inneholde maks 10.000 rader, så hvis du vil laste opp flere kontakter enn dette, må du dele kontaktene dine i 2 eller En fil kan inneholde maks 10 000 rader, så hvis du vil laste opp flere kontakter enn dette, må du dele kontaktene dine i to eller flere filer og laste filene opp én om gangen. Det er ikke noe spesifikt maks antall rader i Puzzels kontaktdatabasetabell.

Hvis en fil inneholder to rader med samme ekstern ID, vil den siste oppføringen erstatte den første importerte oppføringen.

Kolonnenavn

Kommentar / Format

Eksempel

Ekstern id

Nøkkelfelt, obligatorisk. Kontaktens unike ID i (hoved-) CRM-systemet.

007

Fornavn

James

Etternavn

Obligatorisk

Knytte bånd

Telefon 1

+<landskode><abonnentnummer>

+44123456789

Telefonbeskrivelse 2

Mobil 1

+<landskode><abonnentnummer>

+44987654321

Mobilbeskrivelse 2

E-post 1 1

*@*.*

James.bond@mi5.com

E-post 1 beskrivelse 2

E-post 2 1

*@*.*

E-post 2 beskrivelse 2

Tittel

Hemmelig agent

Organisasjon

Mi5

Avdeling

Utenrikssaker

Gatenavn

Oxford gate

Gatenummer

33

Postnummer

12345

Sted

London

Land

England

1   En kontakt må ha et telefonnummer eller en e-postadresse. Hvis ikke importeres den ikke.
2    Beskrivelser er ikke nødvendig, men beskrivelser kan være for eksempel Arbeid, Hjem, Sentralbord