De applicatie voor vertegenwoordigers is met de computer beschikbaar via the internetbrowser op agent.puzzel.com, en behoeft geen installatie. Over het algemeen ondersteunt de applicatie zowel PC als Mac, omdat er alleen een internetbrowser voor nodig is.

De applicatie voor vertegenwoordigers is ook geïntegreerd met Microsoft Azure, waardoor SSO voor alle vertegenwoordigers mogelijk is. Als uw bedrijf Microsoft Azure gebruikt om gegevens van vertegenwoordigers op te slaan en als u een eenmalige aanmelding wilt voldoen zonder inloggegevens in te voeren, zoals weergegevens in de volgende sectie, gebruikt u de URL: https://agent.puzzel.com?connection=azure.

Aanmelden op de applicatie

Open de Puzzel-applicatie in uw webbrowser en voer uw inloggegevens in, gevolgd door te klikken op de knop “Aanmelden”

Neem contact op met uw beheerder als u niet over deze gegevens beschikt. Als het de eerste keer is dat u zich aanmeldt, hebt u mogelijk nog geen wachtwoord ontvangen. Klik dan op Wachtwoord Vergeten / Nieuw Wachtwoord Nodig? onder de invoervelden en vervolg de procedure. Deze functie is alleen mogelijk als uw gebruikersaccount is geregistreerd met uw e-mailadres of mobiele telefoonnummer.

Indien uw oplossing is ingesteld met tweefactorauthenticatie, wordt u geraagd een extra code in te voeren die naar uw telefoon- of e-mailadres is verzonden. Deze moet in uw gebruikersaccount gedefinieerd zijn.

Aanmelden in de applicatie betekent niet dat u op de wachtlijst staat op verzoeken te ontvangen. Hiervoor moet u uzelf nog inschrijven.

Wanneer u aangemeld bent, zou de applicatie er als volgt uit moeten zien:

Vanaf hier kunt u zich of aanmelden voor wachtrijen via de statusbalk om verzoeken te ontvangen of de pijl “Start hier” te volgen om één of meerdere tabbladen te openen en specifieke gegevens van contactcentra in te zien, bijvoorbeeld wachtrijoverzichten.

Afmelden bij de applicatie

Om u af te melden bij de toepassing, klikt u op het menupictogram in de linkerbovenhoek en kiest u “Afmelden”.

De applicatie sluiten of afmelden zorgt er niet voor dat u zich voor de wachtrijen afmeldt. Hierdoor zou u nog steeds telefoontjes kunnen ontvangen als uw status “Beschikbaar” is. Indien u geen telefoontjes wilt ontvangen na het afmelden of sluiten van de applicatie, moet u zich eerst afmelden voor de wachtrijen.