• I huvudmenyn går du till Önskemålshantering.

• Som standard visas fönstret Semesterönskemål.

• Längst upp på skärmen finns knappar som visar Semesterönskemål, Avbokade önskemål och Passbytesönskemål.

• Klicka på en agentförfrågan. I exemplet ovan för agenten med namnet Sales1, Sales.

• En skärm som liknar den nedan visas.

• Högst upp i förfrågan finns Semesterrätt, Använda och Resterande timmar för agenten för både innevarande och nästkommande år.

• Längst ned finns agentens förfrågan. I förfrågan ingår följande:

• Datum för önskemål – datumet som förfrågan avser

• Skift - Hur många timmar agenten ska arbeta på det begärda datumet

• Önskade timmar – antal timmar agenten är inplanerad för arbete på det aktuella datumet

• Tillgängliga timmar – hur många timmar som är tillgängliga just nu för det datumet.

• Klicka på bocken eller på krysset för att godkänna eller avslå förfrågan.

• Alla godkända ledigheter läggs till i agentens schema automatiskt.

• Agenten får ett meddelande om godkännandet eller avslaget.

• För att se ärenden om annullering av ledigheter klickar du på Avbokade önskemål och följer samma process. Klicka på bocken för att godkänna avbokningen eller på krysset för att avslå.