Filtrering er en mekanisme som ble introdusert med utgivelsen i juni 2019. Den tar sikte på å redusere antall forespørsler mot agentprogrammet. Som et eksempel kan det være at et selskap ikke vil motta flere forespørsler om et bestemt innlegg, uten nødvendigvis å stoppe eller koble hele kilden.

Filtrering utløses av en agent i agentprogrammet.

Ved å klikke på flagget nederst til høyre på siden får du en forgrunnsvindu, der du kan gi mer informasjon om filtreringsforespørselen. Dette ser slik ut:

Feltene i filterforespørselsskjemaet er:

1. Innhold-dette er et ikke-redigerbart felt som inneholder innholdet i det opprinnelige innlegget.
  2. Filtertype - dette er en rullegardinmeny som lar agenten velge hvilken type filter de vil bruke. Dette ser slik ut:
    Filtretypene er:
    1. Post - vi bruker et filter for et bestemt innlegg. Ingen ytterligere forespørsler vil bli reist for dette innlegget og alle påfølgende kommentarer/innlegg i det opprinnelige innlegget.
    2. Bruker - vi bruker et filter for en bestemt bruker - ingen ytterligere forespørsler vil bli reist for denne brukeren, i noen tråd i kilden.
    3. Global - Global Filter -typen er ment å forenkle filtrering der repetitive regler kan være nødvendig for å oppnå det samme målet i flere kilder. For eksempel kan det være lurt å bruke et filter for alle innlegg, for en bestemt kilde.
    4. Innhold - vi bruker et filter for en bestemt frase eller ord.
  3. Årsak - Her kan agenten spesifisere årsaken til forespørselen. Man må angi en meningsfull grunn, slik at administratoren kan bli riktig guidet i årsaken bak filterforespørselen. Når du ber om et filter av typen "Innlegg", bør du også oppgi en grunn, som gjør at innlegget kan identifiseres unikt - for eksempel "Markedsføringskampanje 16. juni".

Når alle feltene er fylt ut, kan man trykke på "Request Filter" -knappen. Dette bruker ikke automatisk et filter. Filterforespørselen blir heller sendt til en administrator for å gjennomgå. Dette behandles videre i Puzzel Admin.

Hver filterforespørsel, før den blir godkjent, er tilgjengelig i "Filterforslag" -delen, under kategorien Sosialt, i Puzzel Admin.

Her kan administratoren se viktig informasjon om filterforespørselen, for eksempel tidspunktet for filteret, agenten som foreslo filteret, sammen med kilden som ble filtrert, samt filtertypen.
For å godkjenne eller avvise et filter, må en administrator klikke på koblingen "Gjennomgang" ved siden av filterforslaget. Dette vil åpne en dialog som denne:

Administratoren har to alternativer.

1. Hvis de klikker på "Apply Filter" -knappen, blir filterforespørselen brukt. Etter dette vil filteret gå i den relevante filterdelen, avhengig av typen - Post, User, Word/phrase eller Global
  2. Hvis de klikker på "Slett forespørsel" -knappen, blir forespørselen slettet. Ingen filtrering vil bli brukt.

Når et filter er påført, går det, i henhold til type, til riktig kategori. Hvert filter kan videre gjennomgås, endres delvis eller slettes. For eksempel er alle filtre av typen innlegg tilgjengelige i "Filter: Innlegg" -delen: