Op pagina Services - Servicevariabelen kunt u een aantal variabelen in de Puzzel oplossing wijzigen. Het belangrijkste doel hiervan is om te bepalen hoe een verzoek wordt afgehandeld, ofwel door aan elke variabele een waarde toe te kennen uit een drop-down menu door deze zelf in te typen. Welke variabelen beschikbaar zijn, wordt in samenwerking met Puzzel Support ingesteld bij de eerste opzet van de oplossing.

Kenmerken die kunnen worden gewijzigd zijn onder andere:

• Openingstijden
  • Speciaal spraakbericht
  • Route verkeer
  • Schakel functies aan/uit

In het bovenstaande voorbeeld zijn enkele servicevariabelen voor verschillende locaties ingesteld in de oplossing. In dit geval, als het kantoor in Denemarken hun bellers op dit moment geen call-back wil aanbieden, kan dit worden ingesteld door “Nee” te kiezen in het drop-down menu en vervolgens “Wijzigingen opslaan”. Het instellen van een speciale variabele kan de flexibiliteit van uw oplossing vergroten.

Servicevariabelen toevoegen

Gecertificeerde Call Flow Tool-gebruikers kunnen op verzoek toegang krijgen tot de accordeon 'Servicevariabelen toevoegen' op deze pagina, zodat zij zelf nieuwe servicevariabelen kunnen aanmaken en bestaande servicevariabelen kunnen bewerken/verwijderen.

Indien de Administratietool 'Dienstvariabelen Toevoegen' AAN staat voor een gebruiker, zal deze gebruiker op deze pagina de accordeon Dienstvariabelen Toevoegen zien:

In de accordeon Dienstvariabelen Toevoegen kan de gebruiker nieuwe servicevariabelen (drop-down en string) toevoegen en bestaande wijzigen.