Ennusteen luominen ohjattua toimintoa käyttäen

Kun valitaan viikko, jolle ei ole ennustetta (punainen), näyttöön avautuu alla esitetty näyttö.

Vaihe 1 – Instance Details (Esiintymän tiedot)

• Kirjoita ennusteen nimi kohtaan Instance Name (Esiintymän nimi). Jos haluat tehdä useita ennusteita samalle viikolle, voit käyttää nimessä sopivaa version tunnusta, kuten V1.
  • Jos haluat jättää joitakin jonoja pois ennusteesta, poista kyseisten jonojen valinnat kohdasta Create Forecast For The Following Queues (Luo ennuste seuraaville jonoille). Kaikki kampanjaan liittyvät jonot ovat oletusarvoisesti valittuina.
  • Kun olet valmis, napsauta kohtaa Step 2 Target Week(s) (Vaihe 2 Kohdeviikot).

Vaihe 2 – Target Week(s) (Kohdeviikot)

• Jo valittu viikko näkyy sinisenä.

• Myös muita viikkoja voidaan valita mukaan, jos sama ennuste aiotaan luoda useammalle viikolle. Valitut lisäviikot näkyvät näytön oikeassa reunassa olevassa luettelossa ja vaihtuvat kalenterinäkymässä siniseksi.

• Kun olet valmis, napsauta kohtaa Vaihe 3 Lähdeviikot (Step 3 Source Week(s)).

Vaihe 3 – Source Week(s) (Lähdeviikot)

• Etsi ennusteessa käytettävät historiatiedot valitsemalla vuosi ja kuukausi avattavista luetteloruuduista.

• Historiatietoja sisältävät viikot näkyvät vihreinä, ja kalenterin oikealla puolella näkyy yhteenveto kyseisen viikon puhelujen määrästä ja keskimääräisestä käsittelyajasta.

• Valitut viikot vaihtuvat sinisiksi, ja niiden valinta voidaan myös poistaa tarvittaessa.

• Kaikki valitut viikot näkyvät näytön oikeassa reunassa olevassa luettelossa.

• Historiaviikkoja voidaan painottaa niin, että tiettyjen viikkojen tiedot otetaan huomioon muita viikkoja enemmän.

• Painotus – Jos viikolle lisätään painotusarvoksi (Weight) 4, järjestelmä käyttää samaa viikkoa 4 kertaa – viikon arvoja EI kerrota arvolla 4.

Kun määritys on valmis, napsauta näytön oikeasta alakulmasta Create Forecast (Luo ennuste).