Logboeken en toegangscontrole

Naast het logboek “Archiefaudit” bevat Puzzel een wijzigingslogboek (opslagtijd 3 maanden) en een toegangslogboek (opslagtijd 3 maanden).

Toegangslogboek

• Telkens wanneer een gebruiker zich aanmeldt bij Puzzel (Beheerder, Vertegenwoordiger, App), slaan we informatie over de aanmelding op (tijdstip, IP-adres, gebruikersnaam, browser, clienttype)
  • Zowel succesvolle aanmeldingen als mislukte aanmeldingspogingen worden geregistreerd
  • De gegevens in het Toegangslogboek worden 90 dagen bewaard

Bovendien tonen we de meest recente aanmelding van elke gebruiker bij Puzzel in de gebruikerslijst in het beheerportaal, zodat gebruikers, die zich al lang niet meer hebben aangemeld, gemakkelijk terug te vinden zijn.

Toegangscontrole - Wie kan wat zien?

De meeste gebruikers (vertegenwoordigers) hebben geen toegang tot het beheerportaal (zij kunnen inloggen, maar hebben alleen toegang tot het tabblad “Start”).

Beheerders kunnen in één of meerdere gebruikersgroepen voor beheerders worden geplaatst. Elke gebruikersgroep krijgt toegang tot de relevante beheerdersfunctionaliteiten (hoofdtabbladen en sub-tabbladen), bijv. al dan niet toegang tot het Archief. Daarnaast kunnen toegangsrechten worden ingesteld voor individuele gebruikers.

Bronfilters kunnen worden gebruikt om te beperken welke gebruikersgroepen/wachtrijen (rijen) de gebruikers van elke gebruikersgroep mogen zien in verschillende delen van het beheerportaal, inclusief in het Archief.

Een gebruiker (met toegang om het Archief in te zien) kan toegang krijgen om alleen algemene informatie over gesprekken/chats in het Archief te zien (geen toegang tot opnames of chatlogs), of ook toegang tot opnames/chatlogs.