U kunt één of meerdere lijsten gebruiken in uw Puzzel-oplossing.

• Basislijsten (Algemene lijst, Toestaan-lijst, Weigeren-lijst, Node-lijst, of Gebruikerslijst
  • Gecombineerde lijsten (die bestaan uit één of meer basislijsten die één voor één worden gewaardeerd in een vooraf bepaalde volgorde)

Een lijst bevat een kolom Sleutel en een kolom Waarde. Alle zoekopdrachten in lijsten hebben een aantal gemeenschappelijke kenmerken:

1. Zij nemen een enkele waarde in (inkomende key)
  2. Ze vergelijken deze enkele waarde met de keys die zijn opgegeven voor elke rij in de lijst
  3.  Zij geven een enkele waar/niet waar terug die aangeeft of er een overeenkomst is (terugkeerwaarde)
  4. Zij geven een enkele uitvoerwaarde terug als er een geslaagde overeenkomst is, altijd een tekenreeks van variabele lengte. Let op dat deze enkele outputwaarde, indien gewenst, een meer complexe "structuur" kan zijn, bijvoorbeeld een XML-structuur. De grootte van de uitvoerwaarde is momenteel beperkt tot 7000 bytes.

Hoe de inhoud van een lijst bijwerken

• Bewerk de lijstinhoud in het beheerportaal.
  • Gebruik Wizard Importeren om een nieuw bestand te uploaden ter vervanging van de huidige lijstinhoud.
  • Voeg een nieuw bestand met lijstinhoud toe aan de FTP-server van Puzzel om de lijstinhoud te vervangen.
  • Laat Puzzel de lijst voor u bijhouden.

Alleen Puzzel kan nieuwe lijsten toevoegen en bestaande lijsten verwijderen.

De naam van de lijst wordt gebruikt als referentie, dus als u de naam van een lijst wijzigt, moet u dat ook doen op de plaats(en) in de servicelogica die deze lijst gebruikt.

Het sleuteltype is Integer (alleen cijfers) of Tekens.

Zoeken vs. Testlijst opzoeken voor een bepaalde toets:

• U kunt tekst invoeren in het invoerveld “zoeken” om records te zoeken en te zien die de ingevoerde tekst bevatten in de kolom Key of in de kolom Waarde
  • Als u wilt testen of de lijst werkt zoals verwacht, klikt u op “Test look-up in lijst” om een nieuw invoervenster te openen. Hier voert u een Key in en klikt u op “Zoeken”. Als een overeenkomst wordt gevonden in de kolom Key, wordt de Waarde van dit record teruggegeven.