Puzzel Tickets utgående integrasjoner eller Webhooks er en utmerket og kraftig måte å kommunisere med en tredjeparts webapplikasjon. Når det oppstår en hendelse i Puzzel Ticketing, utløser det en handling for at en forhåndsdefinert melding skal sendes ut til Webhook URL.

For eksempel: Når prioriteten til en billett endres, kan vi sende ut en generisk eller tilpasset melding til den registrerte Webhook -URL -en.

Dette gjøres i hovedsak i tre trinn:

1. Registrer en Webhook -URL
  2. Definer skjemaene eller meldingen som skal sendes når hendelsen skjer
  3. Lag en hendelsesregel og definer hendelsen, og merk Webhook -URL -en og meldingen som skal sendes når hendelsen skjer.

Registrer en Webhook -URL

For å registrere en Webhook,

1. Gå til Innstillinger -> Integrasjoner -> Utgående integrasjoner -> Webhooks
  2. Klikk på webhook -ikon -knappen til høyre for å åpne New Webhook -skjermen
  3. Skriv inn Webhook -URL, navn på Webhook og godkjenningstype. Godkjenning kan være grunnleggende eller bærertokenetype avhengig av destinasjonsadressen. Hvis det ikke kreves noen godkjenning, kan du velge Ingen fra rullegardinmenyen.
  4. Klikk på Lagre for å registrere den nye Webhook.
Foreløpig er metoden begrenset til bare POST.

Du kan redigere/slette den eksisterende Webhook ved å klikke på rediger/slett -ikonet mot Webhook.

Definer skjemaene

Skjema definerer kroppen til Webhook. Dette er definert separat slik at du kan sende forskjellige skjemaer [meldinger] til den samme Webhook [destinasjonsadressen]. For å lage et skjema,

1. Gå til Innstillinger -> Integrasjoner -> Utgående integrasjoner -> Skjemaer
  2. Klikk på nytt skjema -ikonet for å åpne skjemaet Detaljer om skjema
  3. Skriv inn skjemnavnet, innholdstypen og innholdets brødtekst. Innholdstype kan ha tekst, JSON, XML -format.
  4. Klikk på Lagre.
Du kan også bruke plassholdere i skjemainnholdet til å dynamisk erstatte kroppsinnholdet med spesifikke attributter. For eksempel, {{ticket: ref}}. Dette vil endre plassholderinnholdet med billettreferansenummer når meldingen blir sendt. Formatet til plassholderen er {{$ MODEL: $ ATTRIBUTE}}. For å kjenne hele listen over plassholdere som kan brukes her, se artikkelen om plassholder

Lag hendelsesregel

Hendelsesregel kan defineres for å opprette en utløser for meldingen som skal sendes til destinasjonsadressen hvis en hendelse har skjedd. Hvis du vil vite mer om hendelsesreglene og hvordan du oppretter dem, kan du se artikkelen om hendelsesregler. For å demonstrere Webhook -scenariet kan en hendelsesregel defineres som vist på bildet nedenfor.

Legg til en betingelse som sier at hvis prioriteten til en billett er endret, utløser du Test Webhook og sender melding 1 til URL -en som er nevnt i Test Webhook. For demonstrasjonsformål har vi inkludert testwebhook -nettstedet for å vise at melding 1 ble levert når en billett har endret prioritet.

1) Webhooks vil bare utløses hvis den samme kombinasjonen av Webhook, Schema og billettkombinasjon ikke har blitt påberopt i det siste minuttet.
2) Hvis det ikke mottas noen bekreftelse på levering fra destinasjonsadressen, prøver den igjen 13 ganger med en lengre forsinkelse mellom hvert forsøk.
3) Det er ingen garanti for at Webhooks vil bli levert i samme rekkefølge som den ble utløst, da den kanskje ikke lykkes første gang.