Chatens API kan erhållas med EUWA Wrapper Interface, beskrivet i en separat artikel .

Händelselista

chatInit
Utlöst när chatten har initierats

chatStarts
Utlöst när chatten startar

chatContinue
Utlöst när chatten har fortsatt

chatEnded
Utlöst när chatten har avslutats

chatWindowShow
Utlöses när chattfönstret har visats

chatWindowClosed
Utlöst när chattfönstret har stängts

chatWindowMinimized
Utlöses när chattfönstret har minimerats

contactCenterClose
Utlöst när tidsmodulen har återvänt öppnas inte

Händelsedata

type EventData = { chat: { activeUsers: Array<{userId: number, name: string, userType: string}>, lastConnectedAgentId: number, sessionId: string, requestId: number, variables: object, queueKey: string, languageCode: string }, chatter: { subject: string, name: string, email: string, hasBeenConnected: boolean, hasBeenInConference: boolean }, survey: { result: number, comment: string }, device: { isMobile: boolean } };

Metoder

api.startChat()
Liknar att klicka på startknappen. Det öppnar chattfönstret och visar nästa vy.

api.minimize()
Minimerar chattfönstret

api.maximize()
Maximerar chattfönstret

api.updateVariables(variablesObject)
Uppdaterar chattvariablerna

api.updateVariables({ NewVariable: 'Some Value' });

api.updateSystemVariables(variablesObject)
Uppdaterar systemvariabler (enteredFormName, enteredChatId, enteredFormIssue, selectedQueueKey, timeId2Map)

api.updateSystemVariables({ enteredFormName: 'Chatter name', enteredChatId: 'chatter@email.com', enteredFormIssue: 'I have issues with my cookies. I ate them all.', selectedQueueKey: 'q_cookies_problems', timeId2Map: 'cookiesQueueWorkingTime' });

api.getState()
Returnerar objekt med minimalt chatttillstånd.

const { isConnected, isEnded, isMinimized } = api.getState();