Om du vill ladda upp filer som ska användas av Dialler till Puzzels FTP-server (med hjälp av FTP via SSH), exempelvis en gång i veckan, ber vi dig att kontakta Puzzel support för att få ett FTP-användarkonto. Du måste dessutom konfigurera ett antal parametrar:

• Aktivera Måste vara markerad om Dialler ska leta efter och ladda upp filer från Puzzels FTP-server
  • File name: Definiera filnamnet som du vill använda (exempelvis dialler-Q1-list.csv)
  • Delimiter: Välj rätt avgränsare.
  • Add or replace: Välj metod som ska användas för att behandla en ny importerad fil.

Om Enable är markerat, letar Puzzel efter filer en gång i minuten i ”Dialler”-mappen på FTP-servern. Om Puzzel hittar en ny fil med rätt filnamn på FTP-servern importeras filen, och dess innehåll ersätter eller läggs till det befintliga listinnehållet. Observera att nya filer som hittas på FTP:n importeras även om Campaign är aktiverat. Filen raderas då automatiskt från ftp-mappen och i Import history ser du en ny rad som visar filens namn, datum/tid och antal rader som har importerats.

Kolumnordning / rubrikrad

Vi rekommenderar att du använder en rubrikrad i dina filer som uppringaren ska importera. Om du inte använder en rubrikrad är detta den kolumnordning vi förväntar oss och som kommer att användas när du importerar filinnehållet:
phone_num, var1, var2, var3 ,,, var29, var30, extern_id, date_from, date_to, time_from, time_to, phone_2